Recruitment manufacturing team

Brenda Bosman - HR Manager

Brenda Bosman

Bij eerdere werkgever Omroep Zeeland was Brenda Bosman opdrachtgever voor de loopbaantrajecten en opvolgende coaching. Eén van de consultants van Human Forces begeleidt daar een aantal van deze trajecten. De samenwerking is ontstaan en het contact gebleven.  

Brenda Bosman: de consultant van Human Forces die destijds is ingezet voor de loopbaantrajecten was voor mij een goede match. Ik was daar zelf wel blij mee. Ze had kundig advies om dingen naar boven te halen uit die tests. Dat kan ze goed.

Afgelopen jaar (2018) heeft Human Forces geholpen en geadviseerd bij het vraagstuk omtrent de recruitment van een nieuw manufacturing team bij Vermeer. Brenda beschrijft hoe dat is gegaan: 

We hebben eerst het doel vastgesteld. Wat hebben we nodig en hoe gaan we dat gebruiken. Daarna is Human Forces ermee aan de slag gegaan en wat ik heel erg prettig vind is het feit dat Human Forces de plaatsing van kandidaten op een hele degelijke manier benaderen dit ten opzicht van andere recruitment bureaus die enkel maar snel willen plaatsen. Jullie denken ook echt mee of de kandidaat echt bij het bedrijf past en daarom ook soms niet voorstellen. Daar heb ik een goed gevoel bij. Jullie stoppen er heel veel tijd en energie in. Dat ervaar ik als zeer prettig, tijd voor alles nemen, ervoor gaan ook buiten kantoortijden. Uiteindelijk was jullie doel ook wel om de goede match te maken en niet voor de snelle winst. Ook de prijs vind ik redelijk want er zijn bedrijven die rekenen gewoon 20% van het jaarsalaris.

Jullie hebben ook onderling goed contact met elkaar over de kandidaten en dat zie ik bij andere bureaus niet. Dan stelt collega X een kandidaat voor en dan weet collega Y daar niets van. Over het algemeen niet echt hele positieve ervaringen met uitzendbureaus omdat ze zich niet voldoende verdiepen in het bedrijf en als ik zie hoe onze kennismaking is verlopen dan is dat heel anders dan bij andere bureaus. Daarbij heb ik soms het gevoel dat kandidaten je echt in je “strot” worden geduwd en dat vind ik echt niet prettig. Er moet een klik zijn, een goed gevoel bij iemand hebben. Ik houd van die persoonlijke benadering. Ook heb ik jullie ervaren als heel sociaalvoelend naar mensen en de kracht om mensen  te overtuigen van wat wij bieden. Dus vooral het gevoel dat er met respect met de kandidaten wordt omgegaan.

Een mogelijke toekomstige samenwerking zie ik op het gebied van payroll constructie. De recruitment zijn vrij dure trajecten en dat voeren we niet ieder jaar uit. Dit was echt een groot project wat snel moest en de enige manier was om een partner te zoeken omdat we het qua tijd ook niet kon managen, er stond druk op en er moest snel resultaat zijn. Maar jullie zitten beter in die markt dan wij. Mocht er nog zo’n situatie zich voordoen dan zal ik zeker weer bij jullie aankloppen.

Testimonial 24 januari 2019