Financial Controller, 32 – 40 upw

  • Bericht gepubliceerd op:3 april 2023
  • Berichtcategorie:Vacatures

Over de functie: Je bent verantwoordelijk voor het financiële beheer van de organisatie. Je rapporteert aan de Finance Manager en werkt nauw samen met het finance team om de financiële processen en bijbehorende systemen te beheren. Je beheert de financiële administratie, de maand- en jaarafsluitingen, rapportages, budgettering en forecasting. Daarnaast ontwikkel je en onderhoud je financiële processen en systemen om de efficiëntie en effectiviteit van de afdeling te verbeteren. Je speelt je een belangrijke rol in het financieel beheer van onze organisatie. In de praktijk komt dit neer op: Het beheren van de financiële administratie, inclusief crediteuren- en debiteurenbeheer, het opstellen van de maandrapportage inclusief consolidatie, inclusief het opstellen van specificaties ten behoeve van de maand- en jaarafsluiting, het opstellen van managementrapportages (wekelijks, maandelijks, jaarlijks), het uitvoeren van interne controles o.b.v. van de checklist maandafsluiting en het interne controle programma het ondersteunen bij de interim en einde jaar controle door de accountant, het uitvoeren van specialistische taken binnen de financiële administratie (BTW, VPB, e.d.), het deelnemen aan verbeterprojecten (o.a. implementatie nieuw financieel systeem) en het verbeteren van de administratieve organisatie, internal control en risk framework.

Je werkt in een goede, gezellige en informele werksfeer met ruimte voor eigen initiatief, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid; een marktconform salaris; 25 vakantiedagen en een uitstekend pensioenregeling.

Over jou: Je hebt een afgeronde bachelor- of masteropleiding in financiën, bedrijfskunde of soortgelijk en beschikt over ca. 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een internationale omgeving. Je hebt uitgebreide kennis van financiële systemen, rapportage en wet- en regelgeving; je hebt  ervaring met maand- en jaarafsluitingen, budgettering en forecasting; je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent een echte teamworker; je bent proactief, analytisch en in staat om resultaten te behalen binnen een complexe organisatie; je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Over de opdrachtgever: Onze opdrachtgever is een wereldwijd opererende fabrikant van hoogwaardige apparatuur voor de flexografische industrie. Met vestigingen in meerdere landen  bedienen zij klanten over de hele wereld. De producten worden gebruikt door drukkerijen en verpakkingsbedrijven die streven naar de hoogste kwaliteit en efficiëntie.