Vermeer International

Recruitment manufacturing team

Brenda Bosman was bij Omroep Zeeland opdrachtgever voor de loopbaantrajecten en opvolgende coaching. Een van de samenwerkingspartners van Human Forces is toen ingezet voor de loopbaantrajecten  en zo is de samenwerking ontstaan. Na positieve ervaringen met Human Forces is het contact tussen Brenda Bosman en Human Forces altijd gebleven.  Afgelopen jaar (2018) heeft Human Forces recruitment verzorgt voor een nieuw op te zetten productieorganisatie bij Vermeer. Brenda beschrijft hoe dat is gegaan:

We hebben het organogram wat er lag voor de nieuwe organisatie met Human Forces besproken en aangegeven op welke functies wij recruitment ondersteuning nodig hadden. Er was een kort tijdbestek van 6 weken waarin kandidaten gevonden moesten worden voor 5 verschillende functies. Daarna is Human Forces ermee aan de slag gegaan. Wat ik heel erg prettig vind en waar Human Forces sterk in is, is de persoonlijke grondige intake van de kandidaat, de goede match met de bedrijfscultuur en de eerlijke terugkoppeling over de voors- en tegens van een kandidaat.  Dit betekent ook dat goede kandidaten soms niet voorgesteld werden als zij er ook geen 100% gevoel bij hadden. Er zijn recruitment bureaus die vaak meer voor snelheid en kwantiteit gaan dan voor kwaliteit. Ik ervaar de samenwerking hierin als zeer prettig, tijd voor alles nemen, ervoor gaan, ook buiten kantoortijden. Er moet een klik zijn tussen de HR Advisor en de recruiter. Ik hou van een persoonlijke benadering. Ik heb jullie ook ervaren als heel sociaalvoelend naar mensen en de kracht om mensen  te overtuigen van wat wij als Vermeer konden bieden. Dus vooral het gevoel dat er met respect met de kandidaten wordt omgegaan. Niet onbelangrijk is ook de fee voor recruitment. Die is zeer prijsvriendelijk ten opzichte van bureaus die 20% van het jaarsalaris rekenen. De recruiters onderling hebben goed contact met elkaar over de kandidaten en dat zie ik bij andere bureaus vaak niet. Dan stelt collega X een kandidaat voor en dan weet collega Y niets van de kandidaat.

Een mogelijke toekomstige samenwerking zie ik ook op het gebied van payroll constructie. Dit was een groot project wat snel moest en had niet succesvol geweest zonder recruitment partner. Mocht er nog zo’n situatie zich voordoen dan zal ik zeker weer bij jullie aankloppen.

Testimonial 24 januari 2019

Century Aluminium

Century Aluminum is een producent van primair aluminium en anoden. Voor de opzet van de HR organisatie wordt er in de opstart een interim consultant ingezet door Human Forces. In 2012 werd Hans de Jonge door Human Forces gerekruteerd.

Finsa

Century Aluminum is een producent van primair aluminium en anoden. Voor de opzet van de HR organisatie wordt er in de opstart een interim consultant ingezet door Human Forces. In 2012 werd Hans de Jonge door Human Forces gerekruteerd.